Werkwijze

Wandelen in een bosrijke omgeving heeft een rustgevende en herstellende werking. Zo ben je in staat om écht te zien wat er bij jou speelt. 

Bewegend Kijken biedt je: 

  • De combinatie van confronteren (ik zet je met twee benen op de grond) en liefdevol opvangen.  
  • Het structureren van jouw gedachten. Het onderscheid maken tussen emotie en rationele gedachten. Tussen oordeel en mening versus objectieve waarneming. 
  • Met aandacht luisteren naar jouw unieke achtergrond en jouw individuele beleving van je worsteling (familiesystemen, culturele waarden, innerlijke overtuigingen). 
  • De regie in eigen hand. Het leven is niet maakbaar, maar je hebt wel op terugkerende momenten in het leven keuzes te maken die gevolgen hebben voor jouw toekomst. 
  • Altijd een wandeling, die qua afstand en tempo is afgestemd op jouw fysieke en mentale conditie. Oefeningen die intuïtief worden ingezet op basis van jouw unieke persoon en het hier en nu. 

Zo start het traject 

Tijdens een telefonisch intakegesprek maken we kennis en beluister ik jouw hulpvraag of doelstelling. Als ik je kan helpen, dan maken we een afspraak voor de eerste coachwandeling. De inhoud en de duur van een traject is voor iedereen anders. Wil je een richtlijn, ga uit van zo’n 5 à 7 keer wandelen. Jij beslist of je inderdaad wil starten en je betaalt pas na afloop van de eerste coachwandeling, dus alleen als je tevreden bent. 

Het wandelen 

Mijn ‘groene’ praktijkruimte bevindt zich in de regio Amstelveen – Amsterdam. Mijn meest voorkomende startpunten vind je hier. Als je ergens anders wil afspreken, dan is dat ook bespreekbaar.

Wandelafspraken kunnen dagelijks worden ingepland. ’s Avonds is ook mogelijk: op maandag en woensdag tussen 18.00 – 19.30 uur (in de zomermaanden tot 21.30 uur). 

Mijn advies is om tijdens het wandelen makkelijke schoenen te dragen en een flesje water mee te nemen. Je telefoon mag je thuislaten of op vliegtuigmodus zetten. 

Tussen de wandelingen in 

Tussen de coachwandelingen in ga je aan de slag met huiswerkopdrachten. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de afspraken die wij met elkaar maken. 

Wandelen moet wel leuk blijven 

Ik heb de mooiste inzichten zien ontspringen tijdens een verfrissende regenbui en ik heb genoten van een ontroerende glimlach van een met sneeuw bedekte cliënt. Ofwel, mijn ervaring heeft mij intussen geleerd, dat extreme weersomstandigheden niet zo vaak voorkomen. Mocht dit toch het geval zijn, dan zullen we in overleg de afspraak verzetten. 

Wandelcoaching voor groepen

Op maandagochtend is er van 10 – 11 uur ‘wandelcoaching voor groepen’ voor cliënten van Cancer Care Center. Vertrekpunt: Grand Café De Bosbaan.

Op dinsdagmiddag is er van 13 – 14 uur ‘wandelcoaching voor groepen’ voor iedereen die graag kennis wil maken met de verfrissende werking van wandelcoaching. Vertrekpunt: de parkeerplaats aan het einde van de Oude Karselaan te Amstelveen.

Graag vooraf aanmelden via het contactformulier op de website.

Houd social media in de gaten voor actuele informatie!

Er is geen ‘wandelcoaching voor groepen’ tijdens de schoolvakanties van regio Noord.

Ga je investeren in een coachwandeling?

Bekijk hier de tarieven.