Blog

Wandelen bevordert positiviteit en creativiteit

Geplaatst op 03 januari 2022 door Judith.


Ervaar jij regelmatig stress, slaap je onrustig of leef je gejaagd? Fysiek bewegen helpt om positiever naar je leven te kijken en op een andere manier dan je gewend bent tot een oplossing te komen! Doordat je gaat bewegen ga jij dus lekkerder in je eigen vel zitten.

Er is veel onderzoek gedaan over het positieve effect van beweging op je humeur. Wat veroorzaakt nu dat blije gevoel? Gelukshormonen (bv. endorfine). Veel gelukshormonen worden aangemaakt bij beweging: lachen, sporten, eten, mediteren, knuffelen. Tevens helpt het om fijne en mooie dingen te aanschouwen.

De combinatie van natuur en beweging is ideaal! Fysieke beweging ondersteunt het mentale vermogen om te veranderen: je komt dus in een positieve stemming om ‘stappen te zetten. En als klap op de vuurpijl vergroot wandelen jouw blik, waardoor je out-of-the-box kan denken. Je komt op nieuwe oplossingen en je krijgt zin om ‘op een andere, nieuwe manier verder te gaan’.

Opdracht: Ga 20 minuten wandelen als je chagrijnig bent of vastloopt! Probeer tijdens de wandeling door de ogen van een kind naar de omgeving te kijken. Een kind stopt bij elk bloempje, raapt een tak op en verwondert zich over dieren.

In mijn andere blogs lees je over ademhaling, communicatie en bewegen in natuur.

Judith Menken

Hartelijke groet,


Dit is misschien ook interessant:

Blijf op de hoogte van wat er bij mij speelt: