Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding, waarbij ik de natuur en de beweging als extra hulpbron inzet. Je bent al lopend in gesprek over wat je bezighoudt en waar je vastloopt. Het wandelen zet je brein in beweging en praten gaat makkelijker als je de ruimte om je heen ervaart.

Ik beschik over een breed scala aan werkvormen en oefeningen, die ik intuïtief inzet op grond van hetgeen zich tijdens de coachwandeling aandient. Gaandeweg leer jij zo door alle bomen jezelf weer te zien.

Recent onderzoek laat aantoonbare significante positieve effecten zien van wandelcoaching op (werk)stress, welzijn en gezondheid.

(Bron: agnesvandenberg.nl)

Wandelcoaching
Wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur

De natuur heeft een herstellend effect: je bent er even uit! Je beleeft de ruimte van de bosrijke omgeving en je ademt de buitenlucht in. De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect en de herhalende patronen in de natuur helpen om structuur in je chaotische gedachten aan te brengen. 

Beelden en geluiden uit een kunstmatige omgeving activeren ons vaak overbelaste sympathisch zenuwstelsel, wat zorgt voor stress. Natuurlijke en repeterende geluiden en beelden zetten ons parasympatisch zenuwstelstel aan, waardoor we vertragen en het lichaam rust kan vinden. Mede daarom voel je je in de natuur vrijer en sta je meer open om over jezelf te leren. 

Door samen met een wandelcoach buiten te bewegen en te praten maken terugkerende belemmerende gedachten plaats voor leegte, ruimte en rust. 

Voordelen

De voordelen van
1-op-1 wandelcoaching

  • Aandacht voor de geest én het lichaam door te bewegen. De cadans van het wandelen in combinatie met het gesprek geeft een heldere kijk op problemen.
  • Rust en ontspanning voelen, vrijheid en ruimtelijkheid ervaren, zij aan zij makkelijker over moeilijke kwesties praten.
  • De fysieke inspanning in de bosrijke omgeving maakt je alerter en creatiever. En daarna voldaan en uitgewaaid een betere nachtrust tegemoet.

De voordelen van
wandelcoaching voor groepen

  • Je leert van elkaar omdat elk mens een situatie vanuit een ander perspectief bekijkt.
  • Een groep kan je op je gemak stellen en je kan veiligheid ontlenen aan het samenwerken met anderen.
  • Het is financieel aantrekkelijk omdat je per persoon een lager tarief betaalt.

Lees ook:

Voor wie Bewegend Kijken bedoeld is

Over de wandelcoach die achter Bewegend Kijken zit