Blog

Wandelen brengt je dichter bij elkaar

Geplaatst op 12 februari 2023 door Judith.


Als we samen wandelen, dan ervaren we ‘gedeelde aandacht’. Dit komt omdat we dezelfde kant op kijken en dezelfde omgeving ervaren. Je ziet dezelfde planten, kleuren en dieren, je ruikt dezelfde geur, je voelt dezelfde wind en warmte op je huid. Vaak bespreek je dit dan ook nog met elkaar. Soms wandel je in stilte en neem je dat wat je ziet, hoort en voelt mee als een innerlijke, maar gezamenlijke ervaring in het hier-en-nu. Zo is samen wandelen een mooie manier om dichter bij elkaar te komen!

Als je samen in de cadans van de wandeling een ervaring deelt, dan maak je écht contact, met je gevoel. Dus niet alleen vanuit een gesprek over gezamenlijke interesses (contact met ons hoofd) of door het doen van gezamenlijke oefeningen (contact via ons lijf), maar contact van hart tot hart. En deze manier van verbinding maken in jezelf en met anderen ‘blijft hangen’, die neem je na je wandeling mee naar huis. Hier knap je van op, je mag er zijn en je hebt nieuwe energie of ideeën opgedaan om weer wat van je dag te maken.

Opdracht: Ga 30 minuten wandelen met iemand, waar je je prettig bij voelt. Spreek met elkaar af, dat jullie elkaar wijzen op iets moois uit de omgeving. Deel daarna allebei iets wat je vandaag bezighoudt. Ervaar wat delen met je doet.

Judith Menken

Hartelijke groet,


Dit is misschien ook interessant:

Blijf op de hoogte van wat er bij mij speelt: