Blog

Wandelen bevordert een openhartig gesprek

Geplaatst op 19 november 2020 door Judith.


Zij aan zij wandelen in een prikkelarme omgeving bevordert een veilig en ontspannen gesprek. De meeste mensen ervaren, dat het makkelijker is om over lastige dingen te praten als je wandelt en allebei voor je uit kijkt. Je voelt dan geen druk en kan je je gevoelens vrijer bespreekbaar maken. Tijdens het wandelen ontstaan zo op een natuurlijke wijze heel openhartige gesprekken.

Als je tijdens een wandeling wordt begeleid door een wandelcoach profiteer je nog eens extra van de voordelen. Als wandelcoach ben ik opgeleid om op de dunne lijn te balanceren tussen aan de ene kant luisteren en aan de andere kant verdiepende vragen te stellen. Soms de vinger op de zere plek leggen en op een ander moment juist medeleven tonen en erkenning geven.

De natuur schenkt ruimte om de ervaring te laten bezinken. Stiltes mogen er zijn en bieden kansen om ontspanning in het lichaam te voelen en de zintuigen ten volle in te zetten. Zo ga je door de bomen jezelf weer zien.

Opdracht: Ga 30 minuten op pad met iemand, waar je je prettig bij voelt. Spreek met elkaar af, dat jullie tijdens de wandeling twee keer een periode van 5 minuten stilte inlassen. Ervaar wat wandelen in dezelfde kijkrichting met je doet.

Lees ook de andere blogs over de voordelen van wandelen.

Judith Menken

Hartelijke groet,


Dit is misschien ook interessant:

Blijf op de hoogte van wat er bij mij speelt: