Blog

Dezelfde kijkrichting bevordert een openhartig gesprek

Geplaatst op 19 januari 2021 door Judith.


Zij aan zij coaching in een prikkelarme omgeving bevordert een veilig en ontspannen gesprek. De meeste mensen ervaren, dat het makkelijker is om over lastige dingen te praten als je wandelt en voor je uit kijkt. Je voelt dan geen druk en kan je je gevoelens vrijer bespreekbaar maken. Tijdens het wandelen ontstaan zo op een natuurlijke wijze heel openhartige gesprekken.

Als je tijdens een wandeling wordt begeleid door een wandelcoach profiteer je nog eens extra van de voordelen. Als wandelcoach ben ik opgeleid om op de dunne lijn te balanceren tussen aan de ene kant luisteren en aan de andere kant verdiepende vragen te stellen. Soms de vinger op de zere plek te leggen en op een ander moment juist medeleven te tonen en erkenning te geven.

De natuur schenkt ruimte om de ervaring te laten bezinken. Stiltes mogen er zijn en bieden kansen om ontspanning in het lichaam te voelen en de zintuigen ten volle in te zetten. Zo ga je door de bomen jezelf weer zien.

Opdracht: Ga 30 minuten wandelen met iemand, waar je je prettig bij voelt. Spreek met elkaar af, dat jullie tijdens de wandeling twee keer een periode van 5 minuten stilte inlassen. Ervaar wat stilte met je doet.

Volgende keer lees je wat wandelen je nog meer kan opleveren.

Judith Menken

Hartelijke groet,


Dit is misschien ook interessant:

Blijf op de hoogte van wat er bij mij speelt: